DOO ĆATIĆ COMPANY PRIJEPOLJE - Dobitnik Gold sertifikata ĆATIĆ COMPANY PRIJEPOLJE dobitnik je Gold sertifikata za odlično poslovanje u 2015. 2016. 2017.

 ĆATIĆ COMPANY PRIJEPOLJE dobitnik je Gold sertifikata za odlično poslovanje u 2015. 2016. 2017. godini sa ocenom kreditnog rejtinga u poslovanju AAA od strane vodeće švedske grupacije Bisnode AB Sweden.

Na osnovu analize finansijskog poslovanja za protekle 2014. 2015. 2016 godine kompanija DOO ĆATIĆ COMPANY PRIJEPOLJE ponela je u 2015. 2016. 2017. godini najvišu ocenu bonitetne izvrsnosti poslovanja koja oslikava najviši kreditni rejting u poslovanju – AAA i postao ekskluzivni nosilac Gold Creditworthiness Rating Excellence Certifikate AAA.

Sertifikat za bonitetnu izvrsnost poslovanja koji po identičnim kriterijumima Bisnode grupa dodeljuje u više od 19 zemanja Evrope, najbolji je pokazatelj stabilnosti i kvaliteta rada kompanije ĆATIĆ COMPANY tržištu. Sertifikat bonitetne izvrsnosti, kompanijama osigurava ugled i prednost u odabiru u odnosu na ostala preduzeća iz segmenta njihovog poslovanja . U 2017.godini u Srbiji svega 2,15% preduzeća ispunjava uslove za izdavanje sertifikata bonitetne izvrsnosti.

Bonitetna izvrsnost - potvrda kvaliteta - Priznanje bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sistematskog i kvalitetnog rada koji dobitnike svrstava u sam vrh domaće privrede, rame uz rame sa preduzećima iz Evropske unije, jer se primenjuju isti rigorozni i dokazani kriterijumi.

Kompanije nosioci sertifikata Bonitetne Izvrsnosti predstavlju pravne subjekte sa nadprosečnom ocenom vrednosti kompanija koje demonstriraju rejting izvrsnosti za tri uzastopne godine na osnovu finansijskih izveštaja i drugih dinamičkih pokazatelja preduzeća i predstavljaju izuzetno bezbedane i uspešane kompanije u narednih 12 meseci.

Prema analizama, firme sa trogodišnjim kreditnim rejtingom posluju natprosečno i imaju veliku verovatnoću da će zadržati istu bonitetnu izvrsnost i u narednoj godini (>94%), a njihove karakteristike su: verovatnoća da će otići u stečaj ili likvidaciju < 0,15% , da će biti izbrisane je < 0,93%, da će ući u blokadu je < 0,98% . U grupi dominiraju poslovni subjekti sa dužim vekom poslovanja (duže od 10 godina) i subjekti sa većim povratom na imovinu (ROA) Grupa Gold AAA ima 115 pravnih subjekata od 467.600 aktivnih pravnih subjekata.

Metodologija izračunavanja bonitetne izvrsnosti jedinstvena je za sva tržišta Evrope i temelji se na analizi finansijskih izveštaja za poslednje tri godine i daje prognozu sigurnosti poslovanja kompanije u narednih 12 meseci. Statistički modeli su izgrađeni na osnovu finansijskih pokazatelja (zaduženost, likvidnost, efikasnosti i efektivnost) za poslednje 3 godine, a na osnovu neželjenih događaja (stečaj, likvidacija, blokada) u posmatranom periodu.

Ćatić Company u grupi pet najbrže rastućih kompanija u Sbriji

U Srbiji je prvi put dodeljena nagrada Gazela najbrže rastućim kompanijama. Prizanje je ustanovila međunarodna grupa Bisnode, koja posluje u 18 država u Evropi, a osnovna delatnost joj je pružanje poslovnih i bonitetnih informacija